EHBO cursus

De eenheidscursus
De eenheidscursus bestaat uit 2 onderdelen, een theorie- en praktijkgedeelte. Het eerste onderdeel, de theorie, is een thuisstudie met behulp van het EHBO theorieboek die door ons wordt verstrekt. De theorie dient u zelfstandig te bestuderen voor de aanvang van de praktijklessen. De praktijklessen, inclusief een proefexamen en het examen, worden verdeeld over 2 zaterdagen (26 oktober 2024 & 2 november 2024).

Tijdens deze praktijklessen leert u letsels herkennen, verbanden aanleggen, reanimeren en het bedienen van een AED.
Vanaf 2017 zit het onderdeel kinder-EHBO ook in de basiscursus.

De lessen worden gegeven door een kaderinstructeur, deze wordt tijdens de praktijklessen ondersteund door een lotus (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers). Een lotus is een persoon die verwondingen en ziektebeelden kan grimeren en spelen.

De opleiding wordt afgesloten met een examen waarin de praktijk en de  theorie worden getoetst.
Het eenheidsdiploma is twee jaar geldig, om het eenheidsdiploma geldig te houden moeten er elk jaar herhalingslessen worden gevolgd.

U kunt u eenheidsdiploma aanvullen met verschillende modules, zoals eerste hulp bij wandelletsels of sportletsels.

Kosten voor de EHBO cursus zijn €150,-.
Deze kosten zijn inclusief het theorieboek en het eerste jaar gratis lidmaatschap met gratis deelname aan de herhalingscursussen.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van een EHBO cursus dit is afhankelijk van uw verzekeringspakket. U kunt bij uw verzekeraar navragen welke bijdrage u kunt krijgen bij het volgen van de EHBO cursus.

Na het behalen van deze cursus kunt u EHBO lid worden bij onze vereniging, kosten hiervoor zijn € 30,00 per jaar. Jaarlijks kunt u dan deelnemen aan de herhalingscursussen die worden verzorgd door onze vereniging.

Er zijn nog 8 plekken* beschikbaar voor de EHBO eenheidscursus seizoen 2024-2025.

*laatste update 27-mei-2024

Heeft u belangstelling voor het volgen van de eenheidscursus, neem contact met ons op via contact@ehbodelutte.nl.